България четвърта в света по ниски данъци за чужденци



България заема четвърто място в света в класация на дестинациите с най-ниски данъци за чужденци, публикувана от „Дейли Мейл". Подредбата е на компанията „Брадли Хекфорд", специализирана в международното експатриране.

Класацията топ десет на страните с ниско данъчно бреме е изготвена въз основа на критерии като качество на живота, правна и физическа сигурност, качество на икономическите инвестиции, достъпност на мястото и възможности за отмора.

България е четвърта заради най-ниското данъчно бреме в цяла Европа с данък от 10% върху личните доходи. Европейците не трябва да инвестират, за да получат гражданство, но неевропейците трябва да са готови да вложат 400 000 паунда в държавни облигации, отбелязват от „Брадли Хекфорд".

На първо място в класацията са поставени Бахамските острови. На второ и трето място в класацията са малките княжества Андора и Монако. Панама в Централна Америка е петата най-привлекателна дестинация в класацията. В топ десет попадат още Мавритания, Дубай, британският остров Гърнси, Каймановите острови и Швейцария, предава бТВ.



Източник: cross





Коментари

горе