Българи по света, запалете на 15-ти една свещ за България



„БЪЛГАРИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, ОБЕДИНЕТЕ СЕ В МОЛИТВА ЗА СПАСЕНИЕ НА РОДИНАТА НИ!“ – Този призив бе поставен тези дни в група във Фейсбук, озаглавена „Молитва за България“

10543621_940137919346003_8709889988326646206_n

От известно време чрез различни групи във Фейсбук, както и чрез някои медии (между които и нашето издание – виж тук) се огласява идеята за общонационална молитва, която ще се проведе на 15 август т.г., в деня на Успение Богородично (Голяма Богородица) от 12 часа българско време.

Читателка на нашето издание от България, Диана Ефтимова, също отправи призив към българите в чужбина, да се присъединят към тази обща молитва.

„Скъпи приятели, БЪЛГАРИ, поднасям Ви покана да се присъедините към събитието, което организирам във фейсбук – МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ, която ще се извърши на 15 август, Успение Богородично, от 12:00 българско време! Дали в храма или под открито небе, важно е в точно този момент да обединим любовта си към Родината в всенародната молитва за нейното спасение, възраждане и просперитет! Ще съм много щастлива да споделя този миг с българи, милеещи за нашата майка България!“

.

Борис Христов и хор при храм-паметника „Св. Александър Невски“ – молитва към Свети Дух

Молитва за благословение

Господи, Боже на силите, в Името на Христа, чрез Което Име Ти Си благоволил да Те призоваваме, ние, Твоите чада, идем тази сутрин и припадаме пред Твоите Нозе. Молбата ни, Господи, е да благословиш и опазиш българския народ, святата му верига, духовенството, управниците, министрите, земеделците, учителите, трудещите се в благороден труд, всички майки и бащи, които вършат благата Ти Воля и всички добри хора, които работят за идването на Твоето Царство на Земята. Да простреш десницата Си над тях и да ги помилваш. Господи, възвиси Лицето Си над тях и дарувай им мир!

Благослови тоя народ в превъзмогване всички ухищрения на лукавия и всичките му тъмни сили.

Молим Ти се, благослови душата и духа на тоя народ, за да Те хвали и слави през всичките векове на бъдещето.

Амин.

.

Акатист на Света Богородица



Източник: Euro Chicago





Коментари

горе