С децата в почивните дни (2 и 3 август)



СЪБОТА:- София - Първото за тази година издание на традиционната инициатива "София диша" тази неделя се разполага на малките 5 кьошета и ще бъде под мотото "Екоморфози". Ще откриете различните прояви и участници там между 16 и 22 ч.. Участват различни организации, посветени на природата и здравословното хранене и български фирми, които се занимават с биохрани и екологично устойчиви продукти.

- София -

Лятното музикално училие MODO тази неделя ще очаква малки и големите посетители пред Столична библиотека на пл. "Славейков" с цигулките и перкусиите, готови за уроци и игри. Музикалната шатра ще е на място между 16 и 19 ч..

- София - Atelie de l'Art тази събота предлага на децата занимания по живопис от 11 ч. и изработване на кукли за пръсти, които са подходящи за театър от 13 ч.. От 15 ч. пък могат да правят книга акордеон.

- Пловдив - Събитието "Деца творят в Капана" продължава да поддържа наложилата се традиция всеки уикенд да предлага на малките творци възможности за различни работилници. Ще има плъстене на вълна, изработка на пясъчни картини, изработка на висулки с кратунки, калъфче за телефон и ред други неща.

- Бургас -
50 пеперуди от 11 вида ще летят в една от залите на Природонаучния музйен към РИМ в Бургас като част от изложбата "Живи тропически пеперуди в музея". Залата ще бъде аранжирана като тропическа градина с подходящи за пеперудите растения.

- Бургас - Национален фестивал на ролерите ще събере край Пантеона в Морската градина на града през уикенда любители на спорта от цялата страна. Освен състезания и демонстрации, ще има и уроци, както и графити рисунки. И в двата дни програмата започва в 9:30 ч. сутринта и приключва в 18 ч. в събота и около 21 ч. в неделя.

- Бургас - Фестивалът на пясъчните фигури продължава до септември в парк "Езеро" в Морската градина и тази тема темата е любими приказни и анимационни герои.

- Варна - Фестивалът "Алея на книгата" ще продължи повече от седмица във Варна. В събота програмата включва представяне на романа "Евродика 2033" от 18 ч. на Васил Станилов от издателство "Васил Станилов". След това от 18:30 ч. в книжарница "Сиела" ще има среща със Стела Даскалова, автор на "Всичко започва от детството" и "Какво се случва с любовта. Капаните на нашите убеждения" от издателство "Сиела". От 20 ч. следва представянето на романа "Подлец" от д-р Марко Попов, който провокира вниманието на читателите с нов, независим прочит на новата ни история.

- Враца - Двудневен поход за боровинки с изкачване на най-високия връх във Врачански Балкан - Бегличка могила, посещение на "Локвите", Врачанската екопътека и водопад Боров камък - това са заниманията, които от Природен парк Врачански Балкан подготвят за този уикенд. Походът е с професионален водач от парка.

- Габрово -
Домът на хумора и сатирата в града отбелязва подобаващо животното, което се е превърнало в символ на Габрово - котката, с изложбата "Аз съм котарак и съм страхотен".

НЕДЕЛЯ:

- София - Ателието на "Био игри" в Националния исторически музей тази седмица е на тема "Направи планета" или "Лесно ли е да си Бог?" Целта на ателието е да запознае децата с основните елементи на една планета с живот, както и тяхната взаимовръзка и важност. В първата част децата ще изработят Слънчевата система и Земята от разнообразни материали. Ще научат за произхода на живота и ролята му за оформянето на Земята през актьорски похвати. Във втората част на ателието всяко дете ще изработи собствена планета с живот. Това ателие насърчава творческото мислене и способността за работа в група. Групите са две. За 5 до 7 години - между 11:30 и 12:30 ч., а за деца от 7 до 10 години - от 13:30 до 14:30 ч.. Цената на занимание е 10 лв. и в нея е включено разглеждането на музея за детето/децата и един възрастен придружител. Необходимо е записване на 0882 523 281 или info@bio-game.org (между 10-18ч.).

- София - В Park Art Stage (Маймунарника) ще се проведе ателие по керамика, организирано от "Работилничка за приложни изкуства". Включилите се, ще могат да видят произведенията си изложени в галерия. Ателието по Керамика ще се проведена 3 август от13:00 до17:00, таксата за участие е 10лв. Всички материали са осигурени от нас и са включени в цената. Необходимо е предварително записване на rabotilnichka.za.izkustva@abv.bg и телефон 0898 583 267, 0889 527 938, 0877 433 990, както и на място.

- София - Atelie de l'Art в неделя предлага на децата занимания по рисуване от 13 ч. и от 15 ч. изработване на лично лого и печат.

- Бургас - Фермерски пазар започва да гостува всяка неделя на "Славейковото пазарче" в Бургас между 16 и 20 ч. Освен продукти на местни производители на място ще има и занимания за деца. Милена Христова ще има творческа работилница за изненадки от стари вестници, а отделно ще има и детски кът.

- Бургас - В неделя за поредна година градът ще бъде домакин на състезание по Stand Up and Paddel Boarding - "Бургас Съп Къп 2014", което ще се проведе в квартал Сарафово. Организатори на турнира са Община Бургас и Бургаски морски клуб. Програмата започва в 9:30 ч. със записване, след което от 10:30 ч. е състезанието, а от 17 ч. - закриването.

- Варна -  Програмата на "Алея на книгата" пред Ларгото във Варна в неделя включва среща с Калин Терзийски от 18 ч. в книжарница "Сиела", след което от 19 ч. ще се проедставя романа "Ремпатия" от Димана Атанасова, който е втори от трилогията "Сенките на Атлантида" на издателство "Весела Люцканова". От 19 ч. в книжарница "Сиела" Елена Щерева и Николай Янков представят "Прах от нозете" ("Жанет 45"), или девет истории от Индия с имена на цветове и девет различни емоции - страх, смелост, любов, състрадание, възмущение, гняв, изумление, радост, покой. От 20 ч. е ред на  представянето на книгата на Калин Терзийски "Аскет в мола".



Източник: Дневник





Коментари

горе