Кръчмар превърна заведението си в музей на комунизма



Собственик на заведение в старозагорското село Оряховица го е превърнал в музей на комунизма.

Мъжът е подредил портрети на Карл Маркс, Ленин, Сталин, Георги Димитров, а Тодор Живков го "дават по телевизора" неговият портрет наднича от стар телевизор "Пирин" произведен по времето на неговото управление. Кръчмарят обаче не е подминал и по-старата, и по-новата история на България. Редом до черно-белия портрет на Тато е поставен цветен портрет в цял ръст на Апостола на Свободата - Васил Левски. От по-новата история са карти за бридж-белот с логото на ПП - ГЕРБ. Имало и снимка на лидера, но тя паднала зад касите с бира, за това не е на стената.

Друг акцент в кръчмата-музей е и чаша с лика на Живков, тя обаче не е от "музейната сбирка" тя е на клиент, който си я е донесъл и пиел само от нея. Собственикът обясни защо има вещи от времето на комунизма и от съвременния политически живот. "Селото е разделено на две. Половината са бесепари, другата половина са гербаджии. Даже по време на изборите бях направил плакат на Бойко и Станишев прегърнати, защото в моята кръчма си водеха предизборните кампании и двете партии." разказва кръчмарят.

В заведението може още да се видят сърп и чук, до които виси червена газена лампа от времето когато е имало режим на тока. До бутилките с алкохол са подредени банкноти от онова време. Петолевки, десетолевки, дори долари с които тогава са разполагали само "избрани" хора от властта.

И до всичко това – хубаво или лошо, плува "златна рибка". Тръгвайки си от кръчмата можете да си пожелаете нещо, а дали ще се сбъдне. Но все пак внимавайте какво си пожелавате.



Източник: БГНЕС





Коментари

горе