Светилище на Ванга направиха поклонници на Света гора



На хълма вярващи са обособили още две култови места – на Преподобна Стойна и Иван Рилски и на Кирил и Методий и техните ученици

СВЕТИЛИЩЕ НА ВАНГА СА НАПРАВИЛИ НЕЙНИ ПОКЛОННИЦИ НА ХЪЛМА СВЕТА ГОРА. Каменна икона с надпис показва къде е мястото, където всеки може да поседне и да поговори с духа й. „Лельо Ванге, гледаш ни отгоре. Виждаш как грешим. Не ни оставяй, помогни ни и нека заедно да молим Бога за доброто на България. Амин”, гласи надписът, издълбан под образа на святата българка. Иконата е поставена върху камък и е дело на търновския скулптор Стефан Комитов.
„Тук се събираме всяка събота сутрин. От това място отправяме молитвите си за благоденствие на Велико Търново и на цяла България. Знам, че църквата отрича Ванга, но за много хора тя е светица. Спасила е толкова животи, толкова добро за страната ни е направила. Заслужава нашата признателност”, категоричен е Георги Петков от Горна Оряховица. Той е един от тези, които всяка събота посрещат слънцето на Света гора. Лечител е и вече 20 г. помага на хората, като чисти магии, има видения, които му позволяват да предсказва събития, и не се притеснява да говори за това.
Негови приятели първи попаднали на това място, което много бързо се оформя като светилище на Ванга. Казва, че висшите сили са насочили енергията си към Света гора, която е духовният център на България.
ОЩЕ ДВЕ СВЕТИ МЕСТА ИМА НА СВЕТА ГОРА, КОИТО СА БЕЛЯЗАНИ С ТАБЕЛА И ПРЕКРАСНА ДЪРВОРЕЗБА С ОБРАЗИТЕ НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ И ТЕХНИТЕ УЧЕНИЦИ. „Второто място, на което винаги се спираме, е това на Преподобна Стойна и Иван Рилски. Тук наоколо има един квадратен метър земя, която е целителна. Всеки, който вярва и иска, може да поседи или да полежи тук и да почувства как тялото му се изпълва с енергия”, разказва Георги, докато показва точното място. „Който с вяра в Бога тука полежи, тялото му ще се изцели. Мило дръвче, моля те, болката от мене ти вземи, надълбоко в земята я прати, там да се преобрази. Към небето да се извиси и като енергия добра да се върне пак при мене тя. Амин. Благодарим”. Този надпис посочва светилището, посветено на другата българска лечителка Преподобна Стойна и на светеца Иван Рилски.
Според Георги Петков на Света гора някога е имало параклис „Въведение на св. Иван Рилски”. На това място след време ще бликне благодатна вода и това е мястото, където ще бъде построен санаториум. Водата ще лекува ставни болести и ще изцерява осакатени хора, убеден е лечителят.
Третото място е посветено на просветителите Кирил и Методий и техните ученици. Ще го познаете по поставената нависоко прекрасна дърворезба с образите на светите Седмочисленици. Там също има надпис: „За целия ни род и българский народ ний буквите събрахме и вази ги дарихме. Четете и учете, разпервайте крилете. Напред със тях вървете. Амин!”.
В основата на тази дърворезба е поставена пирамида. На всичките й страни е изписан старобългарският символ за ер голям – българският аз.
„ДУХОВЕН ЦЕНТЪР ЩЕ СЕ ОФОРМИ НА ТОВА МЯСТО И НЯМА ДА ИМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЦЪРКВАТА И ДУХОВНИЦИТЕ ПРИЕМАТ ТОВА. Истината е, че за да се срещнеш с Бога, не е нужно да ходиш в църквата. Бог е навсякъде”, категоричен е Георги.
12 чужди езици, повечето от които вече мъртви, владее лечителят. Той може да се моли дори на арамейски, без някога да е учил дума на тези езици. Вярата му е позволила да стане очевидец на десетки чудеса, а напоследък отваря енергийни портали. Такъв ще бъде отворен и на Света гора и е въпрос на време. „Във всеки град има място, където можеш да отидеш, да се заредиш с енергия, да се освободиш от лошите мисли и думи, с които всички замърсяваме небесните простори”, обяснява Георги и после признава, че не очаква всички да му вярват. Достатъчно е само да приемат, че любовта е най-великата сила. Че можем да преминем успешно към следващото измерение с добри мисли, думи и действия и с много любов.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе