Златна жътва на баща и син Караиванови на августовските Международни турнири по тенис на маса



През наситения с международни турнири август месец баща и син Димитър и Мартин Караиванови извоюваха златна жътва от медали.

В община Варна се проведе 15-ия традиционен юбилеен турнир по тенис на маса за ветерани мъже и жени, съорганизатор бе спортен клуб „Морски дяволи”. Протече по време на седмицата на морето и празника на града. Участваха повече от 80 състезатели от САЩ, Русия, Украйна, Румъния, Узбекистан, Ливан, Турция и България.

След отличното си представяне Димитър Караиванов спечели две купи и три медала.

В личното представяне във възрастова категория 60-69 години, той бе над всички и след седем победи, спечели убедително първото място, побеждавайки на финала Фадил Гьовнер /Турция/.

На двойка мъже 50-59 години с партньор Александър Никитов от Варна, Караиванов спечели сребърен медал.

На супер-турнира на шампионите от отделните възрастови категории завоюва бронза.

За приноса му в популяризирането и развитието на тенис на маса сред ветераните, момчилградчанинът получи почетен плакет от организаторите.

Международният турнир по тенис на маса за мъже и жени в Панагюрище се проведе под патронажа на общината и с генерален спонсор „Асарел Медет” АД. В него взеха участие 290 състезатели от Румъния, Сърбия, Македония, Турция, Израел, Италия, Австрия , Германия, Украйна и България.

Във възрастта 60-69 години Караиванов се класира пети, след като отстъпи на четвъртфинала от играещия за Италия известен български тенисист Иван Стоянов.

От името на Българска Мастърс федерация, Димитър Караиванов награди директора на турнира Иван Александров с юбилеен медал за приноса му в развитието на тенис на маса.

От следващата година, турнирът в Панагюрище преминава в по-горна категория „Про тур” за мъже и жени с награден фонд 20 000 евро.

На четвъртия Международен турнир по тенис на маса в Бургас, организиран от спортния клуб на глухонемите и ветераните и провел се под патронажа на кмета на общината Димитър Николов, участваха 110 състезатели. Те бяха от Русия, Украйна, Турция и България.

Със златен дубъл се отличиха Димитър Караиванов и синът му Мартин.

В категорията 60-69 килограма, Караиванов стана за четвърти път шампион, а в категорията 30-39 години, победител бе за втори път синът му Мартин.

На турнира във Варна Фадил Гьовнер-Турция / вляво/, спечели сребърен медал, а Димитър Караиванов се окичи със златото

На турнира във Варна Фадил Гьовнер-Турция / вляво/, спечели сребърен медал, а Димитър Караиванов се окичи със златото

От името на Българската Мастър федерация Караиванов връчи на председателя на клуба Тодор Макров юбилеен медал за приноса му в популяризиране и развитие на тениса на маса.

Радваме се, че с чест защитихме честта на момчилградската школа, заявиха Димитър и Мартин Караиванови.

Димитър Караиванов е удовлетворен, че в продължение на четири години като председател на комисията „ветерани” към Българската федерация по тенис на маса и Българска мастер федерация е постигнал целите си. Успял е да популяризира, масовизира и развива тениса на маса сред ветераните, да помогне за се организират отборни първенства на ветераните. Страната нистана домакин на Балканско първенство.

Мартин Караиванов живее и е преподавател по физкултура във Варна, от две години е състезател на турския „Алтай” в Измир. Мечтае да достигне успехите на своя именит баща.

Наситен с международни турнири е периодът до средата на месец септември. На 29 и 31 август е Международен турнир по тенис на маса за ветерани в Луковит. Двадесет състезатели от България, сред които и Димитър Караиванов, ще участват в 15 –ия международен турнир в Бодрум в Турция.

На Балканското първенство за ветерани от 12 до 14 септември в Пловдив ще участват 130 състезатели от Румъния, Сърбия, Македония, Косово, Гърция, Турция и България.

Стайко КАФОВ



Източник: Нов живот





Коментари

горе