Григор Димитров преди старта в Ню Йорк: Титла? Защо не, играта ми е по-зряла



Григор Димитров започна през изминалата нощ участието си в първенството на САЩ по тенис - последен турнир от Големия шлем за 2014 г. Първият му съперник е 22-годишният Райън Харисън (САЩ). Преди старта си българинът говори за сайта на АТП.

“О, Боже! Това е просто един различен турнир, толкова много неща се случват, че на моменти не ти остава време да си поемеш въздух - така отговори Григор на питане какво е уникалното на надпреварата в Ню Йорк. - Състезанието е последно от Големия шлем за годината и всеки чака с нетърпение да покаже най-добрата си игра. Освен това феновете са запалени, те оценяват красивия тенис и умеят да контактуват с играчите. А според мен това прави турнира още по-интересен.”

В трите си участия досега при мъжете Димитров отпада все в първия кръг. Този път обаче е поставен под номер 7 в схемата и ситуацията е различна. На въпрос “Това ли е турнирът, на който ще направи следващата стъпка след полуфинала на “Уимбълдън”?”, българската звезда отговори: “Надявам се. Досега резултатите ми тук не са добри, но винаги се радвам, когато играя в Ню Йорк. Сега искам да подобря резултата си, а защо не и да стигна до титлата. Този сезон участвах в повече турнири, подготвен съм по-добре от всеки друг път. Мисля, че играта ми е доста по-зряла и се чувствам по-уверен на корта. Сигурен съм, че това ще ми даде този допълнителен импулс.”



Източник: Труд





Коментари

горе