Григор ще играе първи 1/8-финал на "US Open"



Григор Димитров ще участва в четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Поставеният под номер 7 в схемата българин спечели след обрат - 0:6, 6:3, 6:4, 6:1, срещу белгиеца Давид Гофен. Това е победа номер 20 за хасковлията в турнирите от Големия шлем, предаде БТА.

Димитров започна слабо мача и допусна 11 непредизвикани грешки в първия сет, давайки аванс в полза на Гофен. Във втората част българинът постигна пробив, за да поведе с 3:1, което му помогна да достигне до изравняване в резултата.

Това върна увереността на Григор Димитров и той успя да вземе аванс с 4:0 в третия сет, преди да го спечели с 6:4. В последната част българският тенисист отново имаше преднина от 4:0 и това беше достатъчно за него, за да спечели двубоя и да запише рекордното за кариерата си класиране на Откритото първенство на САЩ.

На осминафиналите Григор Димитров ще се изправи срещу Гаел Монфис. Поставеният под номер 20 французин надигра сънародника си Ришар Гаске, номер 12, с 6:4, 6:2, 6:2.

Хасковлията има една победа и едно поражение в двата си мача с Монфис. До момента българинът е спечелил 187 300 долара от наградния фонд на Ю Ес Оупън и 180 точки за ранглистата на АТП.



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе