Григор Димитров: Вече имам нужното, за да обърна всеки мач



Вече съм достатъчно силен физически и психически, за да постигна обрат във всеки мач, заяви тенисистът Григор Димитров след първото си класиране за осминафиналите на US Open.

Българинът достигна за трети път сред най-добрите 16 в турнир от Големия шлем след изненадваща загуба на първия сет от Давид Гофен с 0:6, но стигна до победата с 6:3, 6:4, 6:1.

"Вероятно преди година и половина щях да имам много повече трудности в такъв двубой. Работих усилено с Роджър Рашийд и заедно подредихме цялата картина. Сега след загубен сет срещата за мен не е приключила. Зная, че мога да обърна бързо всеки мач, защото притежавам нужните способности, за да го направя", каза Димитров.

Той призна, че е започнал "леко небрежно" двубоя, и донякъде отдаде това на смяната на корта заради дъжда в Ню Йорк. Българинът отчете и отличната игра на Гофен.

"Давид беше невероятен в първия сет. Опитите ми да направя нещо просто не бяха достатъчни. Играта му беше прекалено добра, но не загубих вяра във възможностите си. Беше шокиращо да загубя с 0:6, не си спомням кога за последно ми се е случвало", коментира осмият в света.

"Очаквах да имам проблеми със сервиса си и във втората част, но исках да остана спокоен и стабилен психически. След спечелването на втория сет усетих, че играя своя тенис, докато неговото ниво спадна", обясни Димитров.

В следващия кръг той ще играе с 24-ия в света Гаел Монфис, който елиминира Ришар Гаске с 6:4, 6:2, 6:2. Полуфиналистът на "Уимбълдън" отстъпи пред французина в три сета при първото си участие на US Open през 2011 г., а през тази го преодоля след отказ на съперника при 5:1 в Букурещ.

"С Гаел ще бъде забавно. От него може да се очаква всичко, ще бъде страхотен двубой. Доволен съм, че стигнах до втората седмица на US Open. От този момент вече всичко в турнирите от Големия шлем работи за теб. Чувството вече е напълно различно. Всичко около теб на корта ти влияе положително и няма как да не покажеш добър тенис", завърши Димитров.



Източник: Дневник





Коментари

горе