България започна Световното с 3:0 срещу Мексико



Българският национален отбор по волейбол за мъже се представи великолепно на старта на световното първенство в Полша, след като победи с 3:0 гейма Мексико.

Резултатъ в геймовете е - (25:16, 25:17, 25:21). Българите направиха летящ старт на мача и бързо поведоха с 13:7, а мексиканците просто не можеха да се противопоставят на водения от националния селекционер Пламен Константинов тим.
Той стигна до 20:13 в края на първия гейм от мача в Гданск, а а Цветан Соколов завърши чудесна атака, за да сложи точка на съпротивата на мексиканците при 25:16. Картината не се промени и през втората част на мача, въпреки че Мексико стигна до 10:10 и дори съумя да поведе след два много силни и точни сервиса от страна на Карлос Гера.

Латиноамериканците обаче нямаха нижните качества да се противопоставят на българския национален тим, който спря игра за второ техническо прекъсване с аванс от две точки. Последва нова чудесна серия за България и родният отбор спечели втората част с 25:17, въпреки че Карлос Гера направи цели три блокади на съперниковите атаки.

Първото техническо прекъсване в третия гейм дойде при точка аванс за българите, които направиха хубава серия в средата на частта и поведоха със 17:14, за да подпечатаха окончателно добрата си игра с победа.

По-рано днес Русия победи Канада с 3:0 (25:21, 25:19, 25:21) и вече оглавява временното класиране заедно с България. За по-късно днес е насрочен последният мач от група "С", протиповоставящ Китай и Египет.



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе