Живовляк – буренът, който промени живота на стотици хора



Лечение със живовлякЖивовляк е бурен, който всъщност притежава редица полезни свойства. Той е подходящ за лечение на всякакви по вид рани, ухапвания от насекоми, зачервявания, при циреи изтегля гнойта, тъй като има противовъзпалително свойство. За целта се взимат листата от бурена.


Лечение със живовляк

Зелените листа са страшно лечебни. Съществуват два вида живовляк. И двата имат долу-горе еднакви лечебни свойства, с леки разминавания. Събирането на листата става през месеците: юли, август и дори през септември. Билката е идеална за консумация. Тя може да се слага в салати. Кашлица се лекува с помощта на живовляк.

Прави се чай от листата на билката. Пресни листа от бурена се използват и за направа на лосион. Благодарение на домашен лосион се почиства в дълбочина мазна кожа. Лосионът се прави по следния начин: Листата се измиват, след това се смилат с месомелачка и с помощта на двойна марля се изцежда получения сок.

Проблемна кожа се третира два пъти на ден (сутрин и вечер). Лицето се обтрива до пълното излекуване на проблемната кожа. Ако до този момент сте смятали живовляка за бурен, който няма приложение, то вече не е така.

Билката е страшно лековита и помага при различни кожни раздразнения. В никакъв случай не подценявайте нейната сила. Живовляк би могъл да ви е от голяма полза. Сега е времето да се сдобиете с пресни листа от билката.



Източник: zdrave





Коментари

горе