Самоков - най-четящ град за 2014 година



Наградата за най-четящ град за 2014-а година спечели Самоков, обявиха организаторите на националният конкурс "Забавното лятно четене".

"В Самоков децата, участващи в кампанията, са прочели най-много книги според регламента, обясни Катрин Иванова от организаторите на кампанията Информационния портал "Аз, детето", цитирана от БНР.

Коефициентът се изчислява, така че Самоков става най-четящ град, защото има най-голяма активност в проекта. Това означава най-много, най-голям брой прочетени книги и участващи деца статистически спрямо големината на града.

От Самоков е и най-четящото дете за 2014-та година. Това е 11-годишната Теодора Станоева.

"Имаме най-активен читател от началото на проекта. Това е дете, което от началото на проекта последователно винаги попълва, участва в проекта и е факт с едно от децата с най-висока активност не за тази година, а изцяло нали откакто се е регистрирала. Това е Моника Михова на 12 години от град Бургас. Най-младият читател е София Митева, 8 години, от град София, като ще ви кажа какво значи най-активен млад читател. Това означава от всички първокласници, които са се регистрирали тази година, кое дете е било най-активно", каза още Станоева.

Децата с най-високите призове получиха като награди освен книги, и електронен четец. Най-четящото училище за тази година е СОУ "Христо Ботев" - град Русе.



Източник: КРОСС





Коментари

горе