Тризнаците първокласници Антония, Анна и Герасим са атракцията на СОУ "Емилиян Станев" тази година



ТРИМА ПЪРВОКЛАСНИЦИ ЩЕ ИЗПРАТЯТ НА УЧИЛИЩЕ НА 15 СЕПТЕМВРИ ИРЕНА И ПЛАМЕН РУСЕВИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Щастливите родители са избрали децата им да учат в СОУ „Емилиян Станев”.
Децата вече са готови за училище, имат си всичко необходимо, нямат само търпение да се запознаят с учителката си Стефка Василева. „Не сме купували нищо излишно и при избора на раници, дрешки, тетрадки не сме се водили от парите, а от практичността. Още на първата родителска среща в училище ни дадоха списък и в този списък няма нищо излишно”, обяснява Ирена, когато става дума за това как се подготвят едновременно трима първолаци.
Герасим, Ани и Антония ще влязат в една класна стая, но по всяка вероятност няма да седят на един чин. „Договорили сме се с учителката им след първата седмица тя да прецени как ще ги позиционира. Имаме й пълно доверие и ще приемем нейните решения”, включва се в разговора и бащата.
Двамата родители не са възпитаници на СОУ „Емилиян Станев”, но признават, че са очаровани от материалната база, от отношението на педагогическия персонал в гимназията. Фактът, че училището е на една смяна, също се оказал решаващ, както и възможността тризнаците да посещават занималнята. Затова, след като разгледали училището и проучили популярността му сред приятели и познати, Ирена и Пламен подали документи единствено там.
ГЕРАСИМ, АНИ И АНТОНИЯ ЩЕ НАВЪРШАТ СЕДЕМ ГОДИНИ НА 8 ОКТОМВРИ. Родени са два месеца преди термина. Геро се е появил 1, 600 кг и е най-голям от тримата. Той знае това и е твърде горд от факта, че с по няколко минути е батко и на двете госпожици. Ани е родена 1, 100 кг, а Тони - 800 гр. Тя е най-мъничката и най-дълго време е била в кувьоз.
Тризнаците са много различни. Ако малчуганите не кажат, че са тризнаци, е невъзможно да ги разпознаеш като такива. Различни са на височина, на външен вид и по характери. „А и ние не ги обличаме еднакво. Не искаме от тях да правят нищо по еднакъв начин, нито пък да харесват едни и същи неща. Те самите не искат да са еднакви. Само за възпитанието се отнасяме еднакво към тях”, усмихва се Петя. След това двамата родители признават, че искат децата им да пораснат щастливи и честни. Говорят с тях за всичко, затова и тризнаците са напълно наясно как са се появили на бял свят. Другото, което правят заедно, е да ходят на народни танци в „Търновче”.
„Ние сме златото на мама и тате. Те казват, че това е животът за тях”, казва Герасим. Белите са неговата страст, пее чудесно, решава задачи по математика като бог и започва деня си с думата „искам”. Пада си по „Металика”, „Гънс енд роузис” и „Кис” и мечтата му е да отиде на концерт на „Кис”, любимата му песен е „Черната овца”.
Ани обича да прави разни неща с ръцете си, рисува чудесно и мечтае да бъде художник. Родителите й я представят като най-тихото и вглъбено дете от тримата. Първа се е научила да чете и да пише. Тони се оказва най-голямата мечтателка, има си три мечти и не се отказва от никоя от тях. Иска някаква кукла, която си има име и разни специални параметри. Иска също така да бъде моден дизайнер, но още по-добре ще й се получат нещата, ако стане магьосник. Тя, според наблюденията на родителите си, умее най-добре да се забавлява сама.
Иначе и тримата не млъкват. Често влизат в словесни битки. Съюзяват се по различни въпроси на принципа двама срещу един и този, който остане сам, е предварително обречен да изгуби спора.
„Весело ни е с тях и всяка вечер е различна. Имат по половин час на компютъра, редуват се и не превишават този лимит”, усмихва се Пламен. И той, и съпругата му са категорични, че няма да се месят в живота на децата си, нито пък в техните избори. Двамата искат само малчуганите да учат езици. Темата за езиците, пътищата и бъдещето, естествено, води до размишленията за това какви възможности предлага България на децата си. Пламен си има мнение по въпроса, но избира разговорът да е само за децата и за щастието, което Геро, Ани и Тони им носят. Казва само, че той и Ирена са държавни служители. Нямат право на помощ от държавата, въпреки че имат трима първокласници, защото доходите им надвишават с малко прага, който би им позволил да кандидатстват.



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе