България комплексен първенец в Балканиадата по тенис на маса за ветерани



Димитър Караиванов /последният вдясно/ и ръководителите на отборите на държавите участнички бяха наградени с плакети

След шест неуспешни опита за провеждане на Балканиада по тенис на маса за ветерани на Балканите, това се случи на седмата година.

Тя се организира и проведе в Пловдив. Заслугата е на Българската Мастърс Федерация, със съдействието на БФТМ /Българската федерация по тенис на маса/ и с генералното спонсорство на „Стоян строй” ЕООД-Пловдив, с президент Стоян Сариев.

Провеждането на Балканиадата съвпадна с 50-годишнината от основаването на Балканския съюз по тенис на маса. Участваха 7 от 10-те държави членки на БСТМ – Албания, България, Гърция, Косово, Румъния, Сърбия и Турция.

В надпреварата участваха 125 състезатели, разпределени в седем възрастови категории при мъжете и в четири при жените. Състезанията преминаха при голям интерес, с много динамични и оспорвани битки и бяха придружени от феърплей и приятелство.

Със завоюваните 14 златни, 13 сребърни и 16 бронзови медала България стана комплексен първенец на Балканите. Най-силно бе представянето на българката Анета Михайлова от Шумен. Във възрастова група 40-49 години при жените тя завоюва златен медал в индивидуалното и сребърен на двойки.

Балкански вицешампион е Турция – с 9 златни, 10 сребърни и 10 бронзови медала. Трета е Сърбия, с 2 златни и 7 бронзови медала.

Много ярка бе „момчилградската следа”. Димитър Караиванов се представи отлично като организатор и директор на Балканиадата. Като състезател той спечели сребро- на двойки и бронз- на личното първенство, като трудно отстъпи на полуфинала на шампиона Христо Даскалов от София.

Генералният секретар на Балканския съюз сърбинът Милорад Трпковски даде отлична оценка за организация и провеждането на Балканиадата. Той предложи през 2015 г. тя отново да се проведе в Пловдив в новата спортна зала с 30 маси.

Трпковски връчи специални флагове на президентите на БФТМ- Стефан Китов, на Българска Мастърс Федерация- Здравка Йорданова и на „Стоян – строй”инж. Стоян Сариев.

Здравка Йорданова връчи почетен плакет на Димитър Караиванов, в качеството му на организатор и директор на Балканиадата и на ръководителите на отборите участвали в Балканиадата.

Гостуващите делегации изказаха задоволство от организацията на първенството, гостоприемството и отличните условия за отдих и игра.

Септември бе белязан и с още едно българско участие по тенис на маса. На Традиционния 13-и Международен турнир по тенис на маса – мъже и жени в Бодрум- Турция, участваха 110 състезатели от 11 страни. България бе представена от 18 състезатели, които спечелиха 2 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала.          Димитър Караиванов е трети на двойки във възраст 60-69 години с партньор Иван Александров от Панагюрище, а на личното стана 5 , като отстъпи на четвърт финала с 3 на 2 от Морозов- Русия.



Източник: Нов живот





Коментари

горе