В Италия: Само Григор може да направи Голям шлем в тениса



Българинът Григор Димитров е единственият тенисист, който може да наследи легендата Род Лейвър и да направи Голям шлем в кариерата си - да спечели четирите най-големи турнира в рамките на една година, твърди италианското издание livetennis.it. Медията пусна обширен анализ на тема "Кой би могъл да постигне резултата на Лейвър от 1969 г."

Италианците обаче са на мнение, че 23-годишният хасковлия трябва да направи някои корекции в играта си, ако иска това да се случи. Колкото до голямата четворка, на Апенинините смятат, че Роджър Федерер вече е стар да направи това, Рафаел Надал пък има проблеми със здравето, а Новак Джокович и Анди Мъри не притежават всичко, което е необходимо за един такъв шампион.

"Един такъв тенисист трябва да се чувства добре на всяка настилка, да бъде обичан от зрителите, да е постоянен в резултатите си и да е в страхотна физическа форма. Освен това много е важна психиката, за да запази мотивацията и концентрацията си във всяка среща. Единственият, който може да издържи свръхтежки тренировки и да се справи с всичко изброени по-горе, е българинът Григор Димитров. Потенциалът му е безграничен, играта му очарова публиката, но все още нещо не му достига, за да спечели турнир от Големия шлем. Прогресът му тази година е огромен, но големите паузи между титлите му показват, че има да извърви още дълъг и мъчителен път, докато се усъвършенства. Ако в нашия свят обаче талант е синоним на успех, Григор има голямо предимство пред всички останали", пишат в Италия, цитирани от "7 дни спорт".



Източник:





Коментари

горе