Доктор Мария Николова посочи витамина, който предпазва от 14 вида рак



Доктор Мария Николова се е специализирала в областта на храненето и медицинската екология от 6 години насам. Нейните становища обикновено се считат за абсолютно сигурни и точни. Чаровната лекарка посочи за в. „Живот без рак“ един витамин като главно средство да се предпазиш от коварната болест. Това е витамин D.





Според доктор Мария Николова, именно недостигът на този витамин в човешкия организъм е основната причина за появата на цели 14 вида рак. А той може да се набави много лесно, но хората просто не използвали предлаганите им възможности.





„В България и като цяло в Южна Европа хората не се излагат достатъчно на слънчева светлина. Тя не достига до тялото им пряко, а трябва да мине през дрехите, което убива почти цялата полза от витамин D. Парадоксалното е, че на север хората много по-малко се разболяват, въпреки че климатът е по-студен и няма слънце. Това е така, защото те използват всяка възможност за досег до слънчевите лъчи, докато на юг сме свикнали със слънцето и се крием от него.“ – казва доктор Мария Николова.





Разбира се, тя не твърди, че трябва безразборно да се излагаме на пряка слънчева светлина. Всяко нещо в превишени дози е вредно. Специалистката разкрива и друг начин, чрез който да получим витамин D. Това е чрез храненето. Той се съдържа в риба, мляко, месо, яйца. Може и чрез хранителни добавки или медикаменти, но предварително консултирани с лекар.





Доктор Мария Николова е убедена, че ако организмът няма дефицит на витамин D, то той ще избегне цели 14 вида рак. Сред тях са и най-разпространените като рак на дебелото черво, гърдата и на простатата. Освен това този витамин е добър предпазител и от сърдечносъдови заболявания и диабет.



Източник: doctorbg





Коментари

горе