Футболен фен изрисува Ботев и Левски на терасата си



Две години семейството на Ивайло спестявало, за да изрисуват великите българи на терасата си.

Млад патриот изписа ликовете на Ботев и Левски на терасата на апартамента си в ловешкия квартал “Младост”. 29-годишният Ивайло Енчев е баща на две деца - момиче на 6 г. и син на две. Освен това е сред най-страстните фенове на местния футболен клуб “Литекс”.

“От 2 г. със съпругата ми събираме средства за тази идея”, казва Енчев. Свиването на семейният бюджет обаче си заслужавало усилията, тъй като стореното било безценно. Вместо безличната панелна фасада децата му щели да растат, виждайки най-достойните българи. Допълва, че великите революционери са негови идоли и с делото си иска да възроди патриотизма не само в Ловеч, а в цялата страна.

“В началото смятах, че инициативата ми ще бъде остро критикувана от съседите и от местната власт, но всъщност получих адмирации”, каза още Ивайло.

Той има намерение заедно със свои приятели да изрисуват още няколко сгради на обществено значими места в града с Покрития мост на Колю Фичето. За реализирането ѝ обаче се нуждаели от съдействието на общината и финансова подкрепа на дарители.



Източник: 24 часа





Коментари

горе