Походът на "зелените дами" - от Разград към Шампионската лига



"Нежна подкрепа за силните шампиони "Лудогорец". С това послание се представят във фен страницата си във Facebook "зелените дами" (Green Ladies) - изцяло женски фенклуб на отбора от Разград.

Както всички почитатели на тима, така и те са силно развълнувани от предстоящото първо домакинство в Шампионската лига. "Никога не пропускаме мачовете на "Лудогорец", независимо дали играят с "Реал" или с "Ботев" (Враца)", казва Елена Господинова, цитирана от "Ас".

И ако си мислите, че дългите пътувания и емоциите около мачовете са само за най-запалените ултраси, вероятно грешите. Защото момичетата от фенклуба пътуват общо 10 часа с автобус от Разград до София и обратно, за да са на мача с мадридчани.

"Невероятно е да видиш "Лудогорец" срещу отбора, спечелил десет купи на Европа. Горди сме. Винаги сме мечтали да стигнем Шампионската лига и се случи. Сега мечтата ни е Владислав Стоянов да спаси голов удар на Кристиано или пък Михаил Александров да вкара на Касияс", добавя Господинова. Представителките на "Зелени дами" очакват любимият им отбор да се представи добре срещу настоящия шампион в надпреварата.

Те обясняват, че имат и социална кауза. "Ние сме 14 момичета на възраст между 16 и 36 години. Имаме и почетен член - болно момиче на осем години, което е в Мадрид и за чието лечение събираме средства. Нямаме председател, всички сме с еднакви права и задължения", заявяват от женския фенклуб, който е основан на 18 април 2013 г.

"Нашият стадион е най-сигурният в България. Не се толерира хулиганското поведение", изтъква Господинова. "Зелените дами" се готвят за пътуване до Мадрид за мача на "Сантяго Бернабеу". "Това, че сме жени, не ни пречи да бъдем един от най-активните фенклубове."



Източник: Дневник





Коментари

горе