Хор "Стефка Благоева" обра точките в Гърция



Хорът на момчетата "Стефка Благоева" обра наградите на Международния музикален конкурс "Музика и море" в Паралия-Катерини, Гърция. Малките моцартовчета от Общински детски комплекс - Пловдив, омаяли журито с изпълненията си и сценичното си присъствие. 

Детската формация с диригент Милка Толедова прибави към колекцията от призове Първа награда в категория Детски хор и Специална за най-добро сценично представяне. 

Мъжкият състав, в който пеят бивши възпитаници на Хоровата школа "Стефка Благоева", дирижирани от Цветан Цветанов, са спечелили Първа награда в категория "Еднороден хор", Специалното отличие за най-добро изпълнение на църковно-славянско произведение и Голямата награда на феста "Гран При".

Председател на журито е българката Теодора Павлович, в нейния екип са оценявали талантите Гунар Ериксон от Швеция и Габриела Тес от Унгария. 

На финала са стигнали девет състава от цял свят. Най-впечатляващи са били пловдивчани, като на сцената са се качили двете формации - малчуганите и мъжете. И са ги аплодирали бурно. Беше чест да покажем и защитим тази приемственост, защото говорим за цяла хорова школа. Ако Стефка Благоева ни гледа от небето, то това беше прекрасен подарък за нейния рожден ден, казва зам.-директорът на ОДК-Пловдив Таня Караиванова.



Източник: Марица





Коментари

горе