Осиротелите момчета от Горни Лом отказаха помощ



Момчетата, които изгубиха и двамата си родители в опустошителната експлозия край Горни Лом отказаха помощ. По-големият брат не прие парите на две сестри от Монтана, решили да им помогнат, съобщава Нова ТВ.

Мъката и болката от загубата на родител е добре позната на сестрите Петя и Атанаска. Момичетата губят баща си преди две години. Оттогава знаят и разбират, колко е труден живота без бащина подкрепа.

„Със сигурност загубата на родител не се преодолява никога. То остава за винаги. Никой не може да го преодолее, просто, трябва време, за да свикнеш”, каза Атанаска Младенова.

Тези думи чу и 22 годишния Павел от Средогрив. Момчето и 5 годишният му брат Иван изгубиха и двамата си родители в цеха за боеприпаси. Момичетата отидоха при тях, за да им дадат парите си от месечната стипендия. Получават я от фонда на бившия парламентарен шеф Борислав Великов, който подкрепя момичета и момчета с отличен успех и затруднено финансово положение.

Павел отказа да вземе парите и разказа на Петя и Атанаска, че след смъртта на родителите му вниманието и помощта към тях е много голямо.



Източник: 24 часа





Коментари

горе