Григор Димитров загуби на финала в Стокхолм



Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да защити титлата си на турнира на твърди кортове в шведската столица Стокхолм.

Поставеният под номер 2 Димитров загуби на финала от водача в схемата и шампион от 2012 година Томаш Бердих (Чехия) със 7:5, 4:6, 4:6 след 2:20 часа игра. Така десетият в световната ранглиста българин остана с четири трофея в кариерата си, три от които спечелени през този сезон.

Бердих, седми в класацията на АТП, пласира 13 аса и заслужи десета титла като професионалист, втора в Стокхолм и втора за годината. След равностойно начало 23-годишният хасковлия допусна пробив в седмия гейм, а веднага след това пропиля два шанса да го върне и Бердих поведе с 5:3.

Чехът сервираше за сета при 5:4, но Димитров успя да изравни, а след това проби отново и взе частта със 7:5 след час игра. Водачът в схемата бързо се отърси от допуснатия обрат и загубата на първия сет, като успя да реализира ранен пробив във втория, след което поведе с 2:0, предаде БТА.

Той продължи да сервира солидно и запази преднината си до края на частта, за да изравни резултата. Бердих стартира с пробив и в решаващия трети сет, а до края на продължи да доминира при подаването си и не даде нито една възможност на българина да се върне в мача.



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе