Златните момичета атакуват Рио с българска музика



Цветелина Стоянова, Михаела Маевска, Християна Тодорова и Цветелина Найденова с купата за отбор №1 в България за месец септември. Снимка: Lap.bg

Абсолютните световни шампионки от ансамбъла ни по художествена гимнастика ще атакуват медалите и на олимпиадата в Рио през 2016 г. с българска музика за едно от съчетанията си. Това обяви старши треньорът на златните момичета Ина Ананиева. През новия цикъл, започващ от догодина, съчетанията ще бъдат с 5 ленти и с 2 обръча и 3 чифта бухалки.

“Имам някои идеи за новите съчетания и за музиката. Предстои ми среща с композитора Георги Андреев. Със сигурност едното съчетание отново ще бъде на българска музика”, заяви Ананиева.

Златните Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова остават заедно и през новия цикъл.

“Това ще бъде отборът за олимпиадата в Рио де Жанейро. Този състав е заедно от шест години, а на един отбор му трябва време. Тези момичета са на по 20 години, само Михаела е на 23 години. Успяхме да бъдем различни през тази година и сега ще ни бъде по-трудно”, заяви Ина Ананиева.

Нейните момичета логично бяха избрани за отбор на септември, след като триумфираха в многобоя на световното в Измир. Това е 10-о отличие за №1 на месеца за ансамблите ни по гимнастика от 2001 г. Ина Ананиева е за втори път №1 на месеца след юни тази година.

След кратка почивка ансамбълът подновява тренировки на Белмекен. “Там ще измислим нови елементи за съчетанията. Нямам търпение да започнем”, заяви капитанката Михаела Маевска.

“Отговорността става по-голяма. Короната започва да тежи. Трябва да се задържим на върха”, каза Християна Тодорова.



Източник: 24 часа





Коментари

горе