Изследват безплатно за диабет и хепатит



Безплатни изследвания за диабет и хепатит ще се проведат в пловдивския панаир от 22 до 25 октомври в рамките на международната изложба за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения 2014".

Измерванията на кръвната захар са организирани от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет и ще се правят в палата 11. Пред нея ще бъде разположен и мобилен кабинет за скрининг на хепатит В и С. Резултатите от пробите ще се дават до 10 минути.

Посетителите на изложението ще могат да видят новостите в областта на медицинската и стоматологичната техника, които представят 75 фирми от шест държави.
Едновременно с "Медикус, Денто, Галения" в панаира се организират още шест прояви - "Цветна есен" (22-26 октомври), "Булколекто" (24-26 октомври), международните киноложки изложби, финалите на Световната киноложка купа, Републикански шампионат за българско овчарско куче и Национален шампионат на Чили (25 -26 октомври).

Палатите ще са отворени от 9 до 18 ч., в неделя - до 16 часа. Билетът е 2 лв., а за ученици, пенсионери и инвалиди - левче.



Източник: 24 часа





Коментари

горе