Хъски чака 6 месеца стопаните си на улицата, прибраха го в кучкарник



Трогателната съдба на изоставено в центъра на Кърджали куче трогна хората. Породисто хъски, което не е мърдало от мястото, на което се надявало да се върнат стопаните му повече от половин година, е изчезнало и според кърджалийци е било заловено и отведено в кучкарник. Ето писмото, което гневна гражданка е изпратила до местния сайт rodopi24. Публикуваме го без намеса в правописа:"Много ми беше трудно да пиша, защото за пореден път се убеждавам, че някои хора са просто безсърдечни, жалки подобия на хомосапиенс.
Става въпрос за „прочутото" хъски от центъра на Кърджали, което в продължение на 6 месеца стоеше все на същото място, в очакване на своето семейство. И познайте какво се случи? Вчера кучето безследно изчезна и до днес на обяд не се появи. Немислимо е да е отишло някъде, защото не помръдва от обичайното си място. От очевидци разбираме, че кучето е заловено от служителите, ако мога да ги нарека така, на приюта „Дай лапа" и съответно би трябвало да е закарано там.

Днес към 14.30 часа с усмивки, с чувал храна и повод, се качваме в приюта за да си приберем хъскито. Първо на портала ни заявяват, че не може да се качим, защото...последния път като сме били в приюта, сме оставили 2 врати отворени и са избягали животни...
WHAT? С ясно съзнание заявявам, че когато излизахме последния път, всички клетки бяха затворени, както е било през последните 5 години, в които съм ходила и винаги сме затваряли. След телефони, цитиране на закони, ни разрешиха да се качим. И познайте какво, хъскито не е там!!! След 10 минути пристига псевдо-кучкаря и на въпроса „Къде е хъскито, което си хванал от центъра вчера?", той отговаря „Не съм хващал хъски от центъра" и започва да ни показва някакви други кучета, които бил хванал. След като му заявихме, че има очевидци, които са ги видели да хваща кучето, кучкаря обърна мизерната си теория и заяви, че той си спомнилллл, че бил хванал кучето, но то избягало пред самите врати на приюта... WHAT??? Кучето, което едвам върви, да избяга от мазните им, гнусни ръце, някак си не ми звучи правдоподобно. Стигнахме дотам да предложим пари, за да ни кажат, къде е нашето момиче, при което кучкаря само се засмя... Чувствам се с вързани ръце, пред човешкото безочие, безчувствие.

МОЛЯ ВИ, споделете това, може би ще стигне до ушите на някой, който има властта, да накара тези хора да признаят къде е нашето хъски.
Нека този живот да не остава забравен в нищото, за кучето е намерен дом, остава и то да се появи!"



Източник: Блиц





Коментари

горе