България премина първата фаза на световното по футбол за бездомни



Българският национален отбор се класира за втората фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора, което се провежда в Чили.

Българите заеха второто място в група С, в която бяха още Холандия, Русия, Англия и САЩ. Те събраха осем точки, като не допуснаха нито една загуба в редовното време на четирите си мача - две победи и две поражения с дузпи.

В последния ден от първата групова фаза "Отборът на надеждата" изигра две срещи. В първата те отстъпиха с дузпи срещу Холандия. Българите водеха с 5:3, но допуснаха изравняване и редовното време завърши при резултат 5:5.

По две попадения за българския отбор отбелязаха капитанът Ангел Станков и Исус Чавдаров, а петото беше автогол на холандския вратар след удар на Кирил Александров.

Във втората си среща българските футболисти разбиха САЩ с 6:1. Американците поведоха с ранен гол, но след това Ангел Станков и Исус Чавдаров отново се отличиха с по две попадения, а Кирил Александров и Николай Ангелов добавиха по едно.

Холандия спечели първото място в групата с 11 точки, следвани от българите и руснаците с по осем точки. Англия завърши с три точки, а САЩ не спечелиха нито една.

Днес българите започват участието си във втората фаза. Те се изправят срещу домакините от Чили в 17,00 часа българско време в Сантяго.

Останалите отбори, с които българите ще спорят за разпределение на местата в топ 24, са Унгария, Австрия, Намибия и Гърция.



Източник: Дневник





Коментари

горе