Учениците отново ще хапват пресни плодове и зеленчуци! Стартира кампанията "Училищен плод" - Добри практики



Учениците са в очакване на стартирането на вече традиционната кампания "Училищен плод". Близо 403 хиляди деца ще се възползват от схемата през 2014/2015г . Те са от 2 889 учебни заведения в цялата страна. За настоящата кампания по схемата са предвидени 11,9 млн. лева.

На интернет страниците на ДФ "Земеделие”са публикувани списъци с одобрените заявители по схемата. Към първоначално утвърдените 282-ма кандидати, са добавени и новите 128 одобрения. Така броят на участниците, които имат право да доставят свежи плодове и зеленчуци в детските градини и училища в страната за Кампания 2014/2015 г., достигна 410.

Доставките по схемата могат да започнат от понеделник, 3 ноември 2014 г., и ще продължат до 31 май 2015 г. В този период децата ще получават пресни ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути, киви, домати, краставици и моркови. Качеството и грамажът на доставяните продукти ще се проверяват от ДФ "Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

Извършваните проверки са изключително всеобхватни и се осъществяват на територията на цялата страна на база риск-анализ, затова родителите могат да бъдат спокойни за здравето на децата си.



Източник: iNews





Коментари

горе