Бен Крос записа коледна песен на български



„Коледно чудо очакваме пак! Звън звъни, нощта трепти, изгрява звезда". Това е част от приказната коледна песен, която британският актьор Бен Крос записа на български език с помощта на световноизвестния ни музикант Николо Коцев, съобщи Дарик радио.

Крос е автор на музиката към парчето, а Коцев - музикален продуцент и аранжор. Текста на български написаха Сузана Сийд и Димчо Сарандев.

Песента "Това е Коледа" беше представена премиерно тази вечер в столичния пиано бар "Камино" и създаде коледно настроение. Изпълнението бе поверено на Денислав Новев, който нашумя след участието си в един от сезоните на музикално шоу „Х фактор".

Скоро се очаква парчето да се появи и на английски език, като вероятно тогава самият Бен Крос ще покаже вокалните си възможности.

Общата работа на Бен Крос и Николо Коцев е част от инициативата на двама българи - Борислав Сарандев и Саша Пейчев, които от 14 години даряват нова коледна песен на България на свои разноски. Миналата година това беше песента „Сняг вали" в изпълнение на Орлин Павлов.

Бен Крос е един от най-известните британски актьори. Той живее в София от 2005 година. Говори български, режисира, пише сценарии и статии и пее. Правил е дует с Васил Петров по време на фестивала "Аполония" в Созопол.

Крос ще остане завинаги в историята на киното с филма си "Огнените колесници", в който се разказва за съдбата на двама британски атлети по време на Олимпиадата в Париж през 1924 година. Британецът играе евреина Харолд Ейбрахамс, който става спортист, за да се пребори с предразсъдъците.



Източник: Всекиден





Коментари

горе