Оправят пътя за Роженския манастир



След година и 7 месеца чакане община Сандански най-сетне получи пари за укрепване на пътя към Роженския манастир. Комисията за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 253 000 лева за строително-монтажни дейности по спиране на свлачището, което е в района на село Рожен.А с проблемния участък се ангажира депутатът от ГЕРБ Георги Андонов преди месец по време на дискусия на в. "Стандарт" в Мелник, част от националната кампания "Чудесата на България", припомня изданието. Народният избраник настоя пред междуведомствената комисия за спешна реконструкция на шосето, което рухна в началото на април миналата година и движението за автомобили към светата обител бе спряно.

"Радвам се, че средствата за ремонта са вече по сметката на община Сандански", каза пред "Стандарт" Андонов. Много миряни, най-вече възрастни и болни, не можеха да стигнат до манастира, тъй като трябваше да вървят над километър пеша по стръмната пътека. "По-добре късно, отколкото никога. Отдавна чакахме тези пари и най-после писмото с решението за тяхното отпускане е при мен. По най-бързия начин ще обявим обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности", каза кметът на община Сандански Андон Тотев.
Той се надява всичко с процедурата да бъде наред и никой от участниците да не обжалва, за да може да се започне работа възможно най-бързо, а не да се чака пролетта на следващата година.



Източник: Блиц





Коментари

горе