"Операция Шменти-Капели" донесе 3500 лева за деца сираци



Библия от Зографския манастир и картина на Павел Митков – продадени за 10 хил. лв.

Добрич. Любимата звезда на България – Влади Въргала, доказа още веднъж, че е човек с голямо сърце. Той бе за четвърта поред година водещ на търг на благотворителния бал на добричкия клуб „Майчина грижа", чиято цел е да се съберат средства за стипендии на талантливи деца - сираци и полусираци.

Въргала бе в Добрич със съпругата си Силвия, като приятелят им, кметът на Каварна Цонко Цонев отбеляза: „С Деня на християнското семейство поздравявам моите приятели сем. Димитрови, по-известни като Влади и Силвия, които напук на хейтърите са заедно". Освен че води търга напълно благотворително и се лиши от сън, защото веднага след това си тръгна за столицата, Влади предложи за наддаване надписан диск с неговия филм „Операция Шменти-Капели". Лентата Въргала представи с думите: „Това е един филм на режисьора, актьора и пича Влади Въргала. Пожеланието към този, който го купи, е да си намери 1 млн. долара случайно". Дискът стартира с цена от 100 лева при стъпка 50 лв., но култовата лента, за която Владислав Карамфилов сподели, че има комплименти от големия Джоко Росич и Теди Москов, бързо набра инерция, като наддаващите поискаха стъпката да е 100 лева. Когато цената достигна 3000 лева, Въргала поиска чаша вода от вълнение и провокира наддаващите с думите, че досега не е имал толкова пари от прожекции. Дискът с автограф от автора на филма бе купен от бизнесмена Михаил Тодоров за 3500 лева.

Двама добрички бизнесмени имат изключително ценни вещи вече в домовете. Сашко Ставрев си купи за 5 хил. лв. картина на известния български художник Павел Митков – „Жеравна", която бе разиграна на благотворителен търг в Добрич по време на традиционния благотворителен бал на дамски клуб „Майчина грижа". Платна на художника красят Белия дом и са в колекциите на папа Йоан Павел Втори, Владимир Путин и други. Тошко Георгиев пък си купи бибилия от 1941 г. от Зографския манастир. Ценната реликва е с автограф от йеросхимонах Пахомий – библиограф на Зографския манастир. Историята разказва, че три пъти са били правени опити Пахомий да бъде отровен, за да му вземат ключа от манастира, в който се съхраняват изключително ценни реликви – една от които е Паисиевата история. Началната цена на двата предмета бе 1000 лева, но водещият търга – любимата звезда на България от последното издание на ВИП брадър Влади Въргала, провокира участниците и те се продадоха за по 5 хил. лв.

Традиционен дарител с предмет за каузата бе кметът на Каварна Цонко Цонев, който тази година предложи палка за барабан Щефан Шварцман от група Accept. Рокаджийския сувенир бе продаден за 350 лв.

Общо клубът успя да събере около 60 хил. лева, които ще бъдат разпределени като стипендии за деца – сираци и полусираци.

Гостите на бала със свои изпълнения радваха талантливи деца от Добрич, както и Нора Караиванова – победител в едно от изданията на „Мюзик Айдъл".



Източник: Стандартstandartnews





Коментари

горе