Над 120 фирми се представят на "Произведено в България".



Над 120 български фирми участват в поредното издание на "Произведено в България". Изложението в зала Универсиада ще продължи 15 дни. Освен представители на текстилния, хранителния и козметичния бранш, тази година много занаятчии избраха да представят стоката си на изложението, съобщи БНТ.

Българските производители искат промени в Закона за защита на конкуренцията. В предното Народно събрание, гласуването им стигна до трето четене, но липсата на кворум осуети приемането им. Надяват се да бъдат подкрепени, сега промените са в програмата на 43-тия парламент.

Причината е, че българските стоки се приемат на консигнация, искат се и дестеки такси за да стигнат до щанда. За това са нужни промени, които да улеснят присъствието на продуктите в големите магазини.

"Тези търговски вериги са предимно в ръцете на чужди търговски фирми, участието на български поризводители в тях е изключително затруднено, поради условията, които им се налагат," коментира Христо Друмев, почетен председател на Съюз Произведено в България:

Изложенията "Произведено в България" започват преди 21 години. Основната им цел е да предизвикат българските граждани, да ползват с предимство родните стоки и услуги. С годините изложението успя да наложи дестеки фирми, които днес работят основно за износ.



Източник: Стандарт





Коментари

горе