Ето защо Бербатов е напуснал националния отбор



Бившият вече селекционер на българския национален отбор Любослав Пенев гостува в предаването "120 минути" в ефира на bTV, споделяйки своята позиция относно скорошното си освобождаване от страна на Изпълкома на БФС.

Пенев даде откровено и донякъде скандално интервю в ефира на телевизията, посочвайки поименно голяма част от силните хора в Българския футболен съюз за настоящия момент.

Любослав Пенев назова и бившия си съотборник Йордан Лечков като основен виновник за това, че Димитър Бербатов се е отказал от представителния тим преди няколко години.

Ел Голеадор довери, че завръщането на Димитър Бербатов в националния тим е било осъществимо, но нападателят на Монако е променил решението си да се завърне в последния момент.

"Бербатов се отказа от националния отбор заради Йордан Лечков и непрестанните му критики. Говорих 4-5 пъти с Бербатов за неговото завръщане и той беше окей с мен. Почти се разбрахме, но в последния момент нещо стана", разкри бившият селекционер.

"Бербатов е футболист от топкласа, който щеше да бъде изключително полезен. Ето срещу Малта имахме 40 центрирания и няма кой да завърши атаките. Ако той играеше, щеше да счупи много рекорди и да помогне с головете си отборът да печели", добави Пенев в ефира на bTV.



Източник: iNews





Коментари

горе