За неугасналата доброта и силата на оптимизма



Една гореща молба обиколи социалната мрежа. Ето какво гласи тя: “Здравейте! Обръщам с към Вас – хората с големи сърца. Имам нужда от помощ. Аз съм инвалид с два ампутирани крака и син на 16 години. Трябват ми по-топли дрехи и обувки за зимата за моето дете. Нямам никаква възможност да му купя. Доходите ми на месец са 218 лева. Той е висок 178 см и тежи 98 кг. Обувки те са 42-43″. Репортерът Боряна Анева ни запознава с Даниела Стаменова в “Денят започва“.

Отиваме на гости на Даниела. Посреща ни с широка усмивка, защото има поводи за гордост – нейния син. 14 години от нейния живот тя е прикована към инвалидната количка заради сгрешена диагноза. Нейното семейство живее с 218 лева на месец. И напук на това Даниела казва, че си има всичко, защото ежедневно се среща с добротата на хората.

Когато преди дни тя пише своята гореща молба в социалната мрежа, не вярва, че толкова много хора ще се отзоват. Нейният син вече има топли дрехи за зимата, дървата за огрев скоро ще бъдат в двора… И всичко това, защото вярата в добротата на хората не е изгубена.

Днес Даниела се надява да си намери работа, която да върши от дома си, да има нова инвалидна количка, с която ще може да излиза сама без чужда помощ, защото пътят пред дома й не е добре асфалтиран. А докато трите й мечти стана реалност, благодарение на човешката доброта тя ще продължава да се усмихва и казва, че си има всичко.

Ако и Вие сте от хората с големи сърца и искате да помогнете на Даниела можете да се свържете с екипа на “Денят започва” във фейсбук и ще Ви дадем координати. Макар и да казва, че си има всичко, Даниела има нужда от работа, която да разнообразява еднотипното й ежедневие, нова инвалидна количка и асфалтиране на пътя пред дома й.



Източник: bnt





Коментари

горе