БГ апликация помага за намиране на партньори за спорт



Ново българско мобилно приложение ще помага на потребителите на мобилни устройства лесно да намират партньори за спорт, съобщават създателите му.

Spopal стартира официално на 1-ви декември тази година и ще може да бъде сваляно напълно безплатно. Spopal ще е достъпно за потребителите на телефони с Android, а по-късно и за притежателите на iPhone.

Идеята на четиримата му създатели е то да помага на спортуващите хора да намират партньор за игра на тенис, скуош, снукър или фитнес. Освен това приложението ще дава възможност за откриване на достъпни терени, зали и игрища, които са подходящи за тези спортове на територията на София.

Екипът, който стои зад проекта, се събира през май тази година на събитие за предприемачи. След като идеята е представена пред жури, тя печели второ място в конкурса за предприемачески идеи.

Проектът помага за опознаване на добрите терени и места за спорт в столицата, като създаването му е отнело шест месеца.

Spopal цели улесняването контактите между хората, които трудно намират партньори за спорт и не познават добре местата за спортуване в столицата.

Екипът, стоящ зад приложението, планира голямо развитие на проекта в близко бъдеще. То включва увеличаване на видовете активности и терени. За целта ще бъдат добавени водещи групови спортове, в които често хората се сблъскват с проблема с липсата на един играч. Планира се и добавянето на профили на спортни треньори.



Източник: Днес.БГ





Коментари

горе