Как да разпознаваме фалшивите профили във Facebook



Социалните мрежи са много мощен маркетингов инструмент и благоприятна среда за масова комуникация. За съжаление обаче злонамерените хора могат лесно да злоупотребяват с доверието на останалите.
Знаете, че няма ограничения върху създаването на нови акаунти във Facebook, но и спамърите също знаят това. Те дори са измислили начин как да използват популярния сайт за социални контакти, за да получат достъп до вас и вашите приятели за собствените си егоистични цели.
Хората с този вид намерения просто си създават няколко акаунта и се опитват да се свържат с вас и всички ваши приятели, като претендират, че са красиви момичета, които търсят забавление или ваши стари приятели от училище, пише digital.bg.
И така, как да откриваме фалшивите профили във Facebook? От PC World ни съветват да следим за няколко индикатора. Преди да разберем кои са те разгледайте тези 5 настройки във Facebook, които трябва да промените веднага и тези 7 трика за Facebook, които може би не знаете.


1. Голям брой приятели

Потребителите с фалшиви акаунти обикновено имат повече от 5000 приятели, обикновено шест пъти повече от средния брой приятели на обикновените потребители.


2. Тагване на снимки

Потребителите с фалшиви акаунти са склонни да злоупотребяват с фототагването, като правят това около 100 пъти по-често от реалните потребители.


3. Профил на красива жена

Потребителите с фалшиви акаунти почти винаги твърдят, че са жени. Разбира се, не всички атрактивни млади жени са ботове, а и не всички ботове са атрактивни млади жени, но огромна част от фалшивите акаунти изглежда са. Защо? Защото в природата на мъжете е да кликат върху снимки на красиви жени, и по тази причина можете да сте сигурни, че това е един от начините за поставяне на примамка.


4. Липса на чести актуализации или личен статус

Като цяло, потребителите с фалшиви акаунти не са склонни да актуализират своите статуси. Няма да откриете и лични статуси. Единственото, което можете да разчитате да видите са нови ‘харесвания' на даден продукт или компания, както и поздрави от нови приятели.


5. Изпратените съобщения остават без отговор

Друг начин, който ще ви гарантира дали един акаунт е истински или фалшив е като изпратите до него съобщение. Въпреки че ботовете са в състояние да обработват молби за приятелство е малко вероятно да ви отговорят на съобщението.


6. Липса на снимки

При повечето фалшиви акаунти няма да видите публикувани много снимки.


7. Несъответствие на личните данни

При фалшивите акаунти почти винаги снимките, имената и другите лични данни не си съответстват и противоречат на реалността. Например, ако снимката е на младо момиче, то според информацията за него, то работи като професор в Университета в Хелзинки.



Източник: КРОСС





Коментари

горе