Ивайло Петев е новият старши треньор на футболните национали



Ивайло Петев е новият селекционер на България с договор за следващите три години, валиден от 1 януари 2015-та.

Новината съобщи първо членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов след края на заседанието на Изпълнителния комитет, потвърди я Кирил Домусчиев, а накрая - и президентът на БФС Борислав Михайлов.

"Представяме ви новия треньор на националния отбор. Йордан Лечков отговаря директно за националните отбори, имал е разговори с различни кандидати, и това е предложението, неговото и моето, което бе единодушно прието," заяви Михайлов.

"Ясно е, искам да бъде ясно и на всички. Единодушно решение взехме за назначението на Ивайло Петев за старши треньор. За да няма повече спекулации. Искам да се извиня за всичко, случило се със стара дата," добави Данчо Лечков.

Петев стартира треньорската си кариера през 2009 г. в тима на Любимец, където беше играещ наставник. След това той води Лудогорец в периода 2010–2013 и спечели две шампионски титли с разградчани и по една Купа на България и Суперкупа на страната. През 2013 г. Петев трябваше да оглави Левски, но крайни фенове осуетиха това и го прогониха от "Герена". После треньорът застана начело на кипърския АЕЛ Лимасол. Ивайло Петев заменя Любослав Пенев, който бе уволнен на 20 ноември.



Източник: Дарик





Коментари

горе