Титанична битка за Чудо №1 на в. "Стандарт"



Часове преди големия финал на кампанията на в. "Стандарт" - "Чудесата на България", остров "Света Анастасия" атакува първото място в класацията на сайта www.bgchudesa.com.

Феновете на светинята край морето открито агитират и в социалните мрежи за глас в полза на острова с ANASTASIA на номер 17150.

Кметове, депутати, министри, академици, професори и легендарни археолози влязоха в спор кои обекти трябва да грабнат златото в тазгодишната национална кампания за популяризиране на българските крепости. Финалните защитни тези ще прозвучат от 18,30 ч. от Студио 1 на БНТ.

Кметът на Бургас Димитър Николов заедно с шефа на НИМ проф. Божидар Димитров ще защитават атракцията на изминалото лято по Южното Черноморие - остров Св. Анастасия.

Срещу тях ще се изправят кметът на Тутракан Димитър Стефанов и акад. Георги Марков, които ще убеждават зрителите да гласуват за крепостта "Трансмариска" край Тутракан. Конкуренция на "Св. Анастасия" са и тимът на крепостта "Перистера" - в лицето на арх. Филип Петрунов и кметът на Пещера Георги Козарев.

В категория "Открития" на първите три места са Пръстенът-убиец, Манастирът на Паисий и Маската на Терес. Фаталното бижу ще защитават откривателят му - доц. Бони Петрунова, която сега е зам.-министър на културата, и кметът на Каварна Цонко Цонев. Маската на Терес - учените доц. Людмил Вагалински и Диана Димитрова, а проф. Николай Овчаров и зам.-кметът на София Тодор Чобанов - тайните на Урвич - Манастирът на Паисий.

Победителите в тазгодишната национална кампания на в. "Стандарт" "Чудесата на България" ще станат ясни минути преди 20 часа.



Източник: pik





Коментари

горе