10 тайни, които авиокомпаниите няма да ви кажат



Летенето със самолет е необходимост, от която понякога няма как да се откажете дори да сте най-приземеният човек на земята. За да не плашат пътниците-трепетлики, авиокомпаниите си спестяват някои маловажни факти, но ние сме тук, за да ви ги кажем.

1. Въпреки че пушенето в самолета е забранено, много пътнически седалки все още имат пепелници. Логиката на производителите е следната - ако на някой некоректен пътник все пак му се допуши, ще трябва да тръска някъде...

2. Много американски вътрешни полети превозват човешки останки или органи за трансплантация.

3. На територията на летищата има много "шорткъти", през които служителите могат да се озоват на което и да е място, без да се налага да минават през тълпите чакащи.

4. След полет одеялата и възглавниците просто се прибират на местата им и в много редки случаи се перат.

5. Полетът на борда на авиолайнер от известна компания не гарантира наличието на опитен пилот в самолета.

6. Стюардесите не получават бакшиш за работата си, но ако вие все пак решите да им се отблагодарите, е твърде вероятно до края на полета да пиете безплатно.

7. Твърдото приземяване при лошо време е умишлено действие - по този начин се осигурява по-доброто сцепление между колесниците и настилката на пистата.

8. Тоалетните могат да се отварят от външната страна. Обикновено ключалката е замаскирана под табелката "Пушенето забранено".

9. Резервоарите за вода в самолетите обикновено не се почистват, затова и колкото по-стар е един самолет, толкова по-мръсни са те. Най-добре пропуснете кафето и чая на борда.

10. Капитанът на самолета има почти безгранични права. Той може да арестува, да пише глоби и дори да оформи завещанието на умиращ пасажер.



Източник: div





Коментари

горе