Олег Ковачев снима филм с деца за деца



„Съкровището“ е заглавието на първата игрална продукция по сценарий на децата от арт студио „Малки таланти ОК“. Освен идеята за филма малчуганите сами изпълняват ролите под вещата режисура на ръководителите на школата Олег и Николета Ковачеви. Сюжетът се завърта около група приятели, които, обхванати от лятна скука, решават да търсят заровени скъпоценности.

„Много трудно беше да координираме свободното време на двайсет и пет деца, родителите им, нашите свободни дни и да снимаме в Борисовата градина - каза за „Преса“ Олег Ковачев. - Но мисля, че резултатът е добър и много емоционален.“ Премиерата на първата част от „Съкровището“ ще се състои днес (18 декември) от 18. 30 ч. в салона на кино „Влайкова“, а преди нея зрителите ще може да видят и дебютната пиеса на малките таланти „Коледна приказка“ с участието на всички деца от студиото. „От два месеца я подготвяме. Непрекъснато идват нови желаещи, тъкмим роли и за тях, изобщо е пълна лудница - пошегува се Олег Ковачев.

- Малките артисти влизат в ролите на джуджета, зайчета, котета, принцове и феи, Вълчо, Лиса и Мецана и накрая ще се появи, разбира се, Дядо Коледа. Фабулата не е толкова сложна, но все пак имаме и много малки артисти.“ Педагогът Ивет Радулова „с риск да изгуби гласа си“ успява да режисира над 20 деца между 5 и 12 години в пиесата, а от студиото с гордост издават, че голяма част от декорите и реквизита за „Коледна приказка“ са направени ръчно от малките таланти.



Източник: ПРЕСА daily





Коментари

горе