Кокоши трън се маха само за ден с лечебно тесто



Кокоши трън може да се образува и по глезена, подбедрицата, раменете или стъпалата ви, но това е доста рядко.
Кокошият трън всъщност е вид брадавица, която за разлика от обикновените враства страшно дълбоко в тялото и отстраняването му е доста трудно. Лечението на този тип брадавица е задължително, защото при пренебрегване на проблема има опасност кокошите тръни да се разпространят на много места по тялото. Освен това той може да уголеми своите размери и да предизвика още по-силна болка.

Лечебно тесто премахва кокоши трън

Появата на кокоши трън не само загрозява тялото ви, което ви кара да се чувствате дискомфортно, но и причинява болка.

Можете да изпробвате едно лечебно тесто, което се приготвя много лесно и има силата да премахне кокошия трън само за ден. Ето и рецептата за него:

Вземете глава чесън и от нея отделете само една скилидка, която ще обелите и смачкате в малко хаванче. Към вече смачканата скилидка добавете чаена лъжица оцет и разбъркайте. Накрая завършете с добавянето на брашно, до получаването на малко мекичко тесто. Тестото се оформя на малка питчица. Преди да я наложите на засегнатото място е добре да намажете кожата около кокошия трън с малко зехтин. Поставяте питката и я закрепете с малко лекопласт. Нека лечебното тесто бъде оставено да действа поне 3 часа, а при възможност и цяла нощ.

Метода е доста ефикасен, лечебното тесто отстранява кокоши трън само за една нощ. Все пак ако от него има някакви следи приложете лечението още веднъж.

Важно е да намажете и кожата около кокошия трън, който ще третирате с лечебното тесто с зехтин. Това е препоръчително, защото тестото има доста силно действие и може да изгори кожата около проблемната зона, ако не се намаже.



Източник: bilka





Коментари

горе