Приключи проектът "Дестинация Кюстендил - Невестино - Земен - природа, традиции и хилядолетна история“



Приключи проект "Дестинация Кюстендил - Невестино-Земен - природа, традиции и хилядолетна история“, който бе реализиран от Община Кюстендил  в партньорство с общините Невестино и Земен.

Проектът стартира на 20 февруари 2012 година, финансира се по Оперативна Програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 456 824,15 лева. Целите му са насочени към развитие на регионален туристически продукт, базиран на природните, историческите и културните дадености на трите общини и ориентиран към широк кръг потребители, с възможности за промотиране по съвременен и ефективен начин.

На финална пресконференция, проведена днес, бяха представени подробно извършените маркетингово-рекламни дейности за популяризиране на дестинацията  и разработените  туристически маршрути. Ръководителят на проекта Десислава Алайкова и координаторът Деница Димитрова отчетоха извършените дейности, в резултат на което е разработен нов туристически продукт наречен „Стратегия Дантелетика”, представен на шест международни и национални туристически изложения.

Туристически обекти, включени в дестинацията са Римски терми, Късноантична и средновековна крепост „Хисарлъка“ (Акропол Пауталия), Чифте баня, множество средновековни църкви, манастири, крепостта „Землънград“ и други. В пресконференцията взеха участие представители на местната власт, граждани и медии.



Източник: Economic





Коментари

горе