12 филма, очаквани през 2015 година



2015 година се очаква да е една от най-силните за филмовите бокс офиси. През предстоящата година се очакват поне две заглавия, които да донесат приходи от над милиард долара, пише Business Insider. За сравнение, през 2014 г. само едно заглавие е преминало границата от 1 млрд. долара приходи - "Transformers: Age of Extinction."

Ето и предстоящите хитови премиери през 2015 г.

12. Fifty Shades of Grey (Universal/Focus Features) - 50 нюанса сиво


Филмираният вариант на бестселъра, спечелил си прозвището „порно за мами”, се очаква да излезе по екраните в седмицата на Свети Валентин. Едва ли има по-подходяща дата за премиерата на еротичния филм за наивна колежанка (в ролята Дакота Джонсън), която се забърква в сексуална връзка на доминация и подчинение и садо-мазо с милиардера Кристиан Грей (в ролята Джейми Дорнан).

11. Ted 2 (Universal) – Тед 2


Очакваната дата за излизане на филма е 26 юни 2016. Първата част на комедията с Марк Уолбърг и мечето събра приходи от 549 млн. долара.

10. Inside Out (Pixar/Disney)


Репутацията на Пиксар сама говори за себе си. Студиото досега няма слаб филм, освен може би „Колите 2” (Cars 2). Почти всяка една от анимациите е донесла по 500 млн. долара приходи. Слуховете за поредната анимация  "Inside Out" вече набират популярност. Във филма ще става дума за функционирането на мозъка и емоционалността на едно малко момиче, и това може да изглежда шокиращо на пръв поглед, но лентата е приета положително от публиката на Фестивала на анимацията през юни т.г. във Франция.

9. Terminator: Genisys (Paramount) – Терминатор: Генезис


Очакваната премиера е на 1 юли 2015 г. В ролите ще видим Емилия Кларк от "Game of Thrones", Джейсън Кларк от "Dawn of the Planet of the Apes" и Мат Смит от "Doctor Who". Разбира се, в „Терминатор: Генезис” се завръща звездата на поредицата Арнолд Шварценегер.

8. Mission Impossible 5 (Paramount) – Мисията невъзможна 5


Петият филм от поредицата за агент Итън Хънт се очаква за Коледа догодина. Предишната част - „Режим Фантом”, стана най-доходоносната от поредицата и най-доходоносната за Том Круз, като донесе приходи от 694 млн. долара. Засега почти нищо не се знае за петата серия, освен че в нея ще се събират отново Круз и Джереми Ренър.

7. Jurassic World (Universal)


Очаква се на 12 юни 2015 г. Причината да бъде добър – Крис Прат! Звездата от „Пазители на галактиката” печели все по-сериозна репутация в Холивуд. „Юнивърсъл” се надява да възроди интереса към поредицата си за динозаврите и с четвъртия филм да достигне рекорда на първия от над 1 милиард долара приходи. Популярността на Прат може да допринесе за това.

6. 'Minions' (Universal) – Миньоните


Забавните жълти човечета от „Аз, проклетникът” (Despicable Me) се завръщат в нов филм. Очаква се по екраните от 10 юли 2015 г. 

5. 'Spectre' (Sony) – Спектър


Последният филм от поредицата за Джеймс Бонд "Skyfall" донесе над 1,1 милиарда долара приходи. В предстоящия се очаква звездна плеяда от актьори – Даниел Крейг, Кристоф Валц, Андрю Скот, Моника Белучи и Лей Сейду. Преимерата е насрочена за 6 ноември 2015 г.

4. 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2' (Lionsgate) – Игрите на глада: Сойка-присмехулка 2


Да, първата част не беше толкова силна, колкото всички очакваха. По мнението на повечето фенове, филмът е като гигантски трейлър на очакваната втора част. Завършекът на „Игрите на глада” ще дойде на 20 ноември 2015 г.

3. 'Furious 7' (Universal) – Бързи и яростни 7


Седмата част от култовата за любителите на високи скорости поредица се очаква на 3 април. Заснемането на филма за кратко бе прекъснато заради нелепия инцидент, в който загина изпълнителят на главната роля Пол Уокър. Филмът ще бъде последната му поява на екран. Трагичната смърт на Уокър обаче е само една от причините Furious 7да се очаква с огромен интерес.

2. The Avengers: Age of Ultron (Disney) – Отмъстителите: Ера на Ултрон


Супергероите на „Марвел” се събират отново, за да спасяват света. И това е един от най-очакваните филми на предстоящата 2015 г., който ще бъде екраните от 1 май. Феновете трябваше да чакат цели 3 години за продължението на „Отмъстителите”. Първата част е донесла приходи от 1,5 млрд. долара. На втората се залага също на десетцифрена сума.

1. Star Wars: The Force Awakens (Disney) – Междузвездни войни: Силата се събужда


Седмият филм от култовата поредица „Междузвездни войни” е най-очакваното филмово заглавие на новата година, а трейлърът му стана сред най-гледаните в YouTube. Наскоро „Дисни” закупи „Лукасфилм” на режисьора на първите 6 филма Джордж Лукас, за сума от 4 млрд. долара. Със седмия филм, режисиран от Джей Джей Абрамс, студиото се надява да си върне вложените средства. Ще се слули ли това, предстои да разберем в края на следващата година, премиерата на лентата е на 18 декември 2015 г.

Ето и трейлъра:



Източник: Economic





Коментари

горе