Руснаци се заселват у нас заради срива на рублата



Руснаци са започнали да се заселват в периферните райони на столицата, в полите на Витоша, пише "Телеграф", като цитира брокери и адвокати, занимаващи се със сделките.

В последните две години руските граждани се оказват едни от най-активните купувачи в района. След санкциите на Европейския съюз срещу родината им и срива на рублата интересът им не само не е стихнал, но се е и засилил.

Причината е, че виждали у нас спасение за спестяванията си, като ги вложат в нещо материално.

Вчера пък стана ясно, че САЩ разширяват санкциите срещу Русия и те вече обхващат и огромната рокерска банда носеща името "Нощни вълци," която е участвала във въоръжените битки в Украйна, пише WSJ.

Санкциите ще попречат на членове на бандата, чиито лидер е приближен на Владимир Путин, да пътуват до САЩ или да правят бизнес с хора и компании свързани със САЩ, пише изданието. 

 Други групи и компании, които бяха санкционирани, са сепаратистите в източна Украйна, Донецката народна република и човек, който е обвиняван, че е финансирал кримските сепаратисти. В патриотично настроената рокерска банда "Нощни вълци " членуват 5 000 души, а Путин се е сприятелил с техния лидер Александър Залдостанов, когото наричат "Хирурга", писа Telegraph през миналата година.



Източник: Economic





Коментари

горе