Българските хотели са на 18-о място в света по качествен интернет



Българските хотели са на 18-о място в света по качествен интернет в стаите, сочи годишният доклад на водещата световна компания за проучвания в тази област Hotel WiFi Test, публикуван миналата седмица. 

България заема престижното място със 58.6% покритие с бърз и стабилен безжичен интернет на местата за настаняване, от които 69.7% са безплатни.

Според доклада в Европа е с 33% по-вероятно, че ще получите качествен интернет в хотелската си стая, отколкото в САЩ, но в щатите пък е по-реална възможността достъпът да е безплатен. Азия е лидер, когато става дума за достъп до глобалната мрежа, но е най-малко щедра към гостите си. 

Начело на класацията е Южна Корея, където 92% от хотелските стаи имат безжичен интернет с високо качество, а в близо 74% от случаите той е безплатен. Последните три от общо 50 държави в списъка са Индонезия, Гърция и Камбоджа, където достъп до глобалната мрежа има само в една пета от хотелите.  

Сред държавите с развит туризъм доста зле се представят също Турция - 42-ро място, Испания - 43-то, Франция - 44-то, Португалия - 46-то. В същото време изненадващо напред са Украйна - трета, Румъния - пета, Русия - 11-та. 

Ето първите 20 държави в списъка:
1. Южна Корея
2. Япония
3.Украйна
4. Швейцария
5. Румъния
6. Хонконг
7. Швеция
8. Норвегия
9. Тайван
10. Унгария
11. Русия
12. Израел
13. Белгия
14.Ирландия
15. Дания
16. Сингапур
17.Германия
18. България 
19. Финландия
20. Виетнам. 



Източник: Дневник





Коментари

горе