Отец Иван: Боли ме ужасно!



"Три месеца съм в леглото и не мога да стана. С чужда помощ слагам патериците и някак си успявам да стигна до коридора. Слагат ме да седна на стол в кухнята, но след това нямам сили сам да стана. Положението е много тежко и болките са ужасни."

Това разказа пред "България Днес" благородният отец Иван, който още страда от последиците от тежката катастрофа, която преживя миналата година.

Духовникът вече няколко месеца не може да се възстанови от счупването на крака си и е принуден да лежи, защото не може да ходи самостоятелно.

"Мускулите ми вече отслабнаха от това залежаване и усещам, че нямам никаква сила. Болката в коляното много ме тормози също. Няма какво да се лъжем - ако човек не може да ходи, не е полезен на никого, а в приюта имат нужда от мен", добави дядо Иван.

Той разказа, че до няколко дни ще започне процедури за раздвижване в лечебно заведение в Банкя. Отецът сподели, че му е било много трудно да намери място, където да му помогнат по-бързо да се възстанови - във Велинград му казали, че могат да го приемат най-рано след 20 дни, а в Горна баня не работели съвместно със здравната каса. В един момент дядо Иван бил готов на всякакъв вариант само болките му да намалеят и да започне да се чувства по-добре.

Духовникът разказа още, че положението в приюта в Нови хан е закрепено и хората там имат достатъчно храна. Единственият проблем е в приюта в Якимово, където дървата за отопление започвали да привършват и трябвало да се търси решение.

"Макар и легнал, поне мога да звънна няколко телефона и да потърся помощ от добри хора. Добрата новина е, че краят на зимата се вижда и мисля, че ще успеем да се справим, без да се стига до критични моменти", добави благородният старец, който се грижи за хора, изпаднали в трудно положение. Питомците му пък му се отблагодаряват, като сега се грижат за него, докато е в затруднено положение.



Източник: Днес.БГ





Коментари

горе