ОСКАРИ 2015: Българска следа



Георг Николоф е проф. Исаак Халатников в номинирания за „Оскар" „The Theory of Everithing". Той е приятел на главния герой - физика Стивън Хокинг, и го брани, когато професорите му се нахвърлят след лекцията за черните дупки и произхода на Вселената в Кеймбридж. Халатников защитава учения и на практика легитимира теорията му.

Николоф е роден в Ямбол през 1970 година и още в първите месеци на демокрацията зарязва следването в Софийския университет и заминава за Австрия, за да преследва мечтата си да стане артист.

Едва през 1999 година той я сбъдва, като завършва актьорско майсторство и режисура в „Макс Райнхард семинар". В продължение на четири години българинът играе във „Фолкс театър" във Виена и си партнира на сцената с много известни австрийски и германски звезди.

След успешната си кариера Георг напуска „Фолкс", за да се реализира и в киното. Снима се в „X-men: First Class" заедно с Джеймс Макавой, Майкъл Фасбиндер и Дженифър Лорънс. В „Jack Ryan: Shadow Recruit" пък е редом до Крис Пейн, Кевин Костнър и Кийра Найтли, а в „Red 2" играе с Брус Уилис, Джон Малкович, Антъни Хопкинс и Хелън Мирън.



Източник: BG-VOICE





Коментари

горе