Български език в събота следобед



По данни на водещи славянски филолози "близо 300 милиона души пишат на кирилица. ... Поне 50 езика по света използват или поне някога са използвали кирилицата." (в. "Труд", 24.05.2011)

Българският език е избран за един от официалните езици на Европейския съюз. 

В глобалния съвременен свят всеки един език (овладян писмено и говоримо) добавя ново богатство към съкровищницата на общата култура и интелигентност на личността, обогатява възможностите при кандидатстване за работа, дава предимство при търсене и получаване на информация в различни области, разширява кръгозора...
Доброто владеене на езици и грамотността допринасят за самоуважението и основателното самочувствие, самостоятелност и самоувереност. 

Българският език се признава като кредитен в американските колежи и университети. Един от университетите, с чиито студенти работи БУЦ "Знание", е DePaul University в Чикаго. В близко бъдеще се очаква и гимназиите да въведат българския език като един от чуждите езици за изучаване. Интересът към нашия език е повишен и сред американски младежи, които изучават български, за да следват в България медицина или природни науки (специалности, чиито дипломи се признават тук).

За да съхраняваме корените си, за да предадем на идните поколения националната гордост и уважение към нашата писменост и заради многото възможности, които родният ни език дава на българските деца и младежи в Америка  
                                                         

БУЦ "ЗНАНИЕ" ОБЯВЯВА
БЪЛГАРСКИ ЕЗИК В СЪБОТА СЛЕДОБЕД 

 ЗА ДЕЦА, пропуснали записване в българско училище и/или
ТИЙНЕЙДЖЪРИ, неограмотени до момента - в БУЦ "ЗНАНИЕ" се предлагат РАЗЛИЧНИ НИВА на ограмотяване, обогатяване на речника и надграждане на знанията по български език - с квалифицирани преподаватели, по съкратени програми -В СЪБОТНИЯ СЛЕДОБЕД, в рамките на два астрономични часа.
За удобство на живеещите и в Чикаго, и в предградията - на ДВА АДРЕСА:

2.30 - 4.30 в сградата на БУ "Родолюбие" на адрес: Guerin College - 8001 W Belmont Ave, River Grove

1.30 - 3.30 в сградата на БУ "Родна реч" на адрес: 821 N Arlington Heights Rd, Arlington Heights

 Телефон за информация и записване: 847-858-9147



Източник: България сега





Коментари

горе