Показаха най-новия клип за Русе



Най-новия видеоклип за Русе е с дължина малко над 3 минути и включва кадри от въздух и земя, представяйки най-доброто от града и региона.

Видеото е възложено на Клъстър „Автономна платформа за граждански въздушни успуги“. Проектът е по задание на Община Русе със средства, осигурени от програма „Туризъм“ 2014.

Използваната техника, за създаване на видеото, с кадри заснети от въздуха, се осъществи с помощта на шест роторен дистанционно управляем хеликоптер с триосна стабилизираща люлка за камерата. Използвани са две различни камери от въздуха, в зависимост от дневните и нощните кадри.

В изпълнението на клипа са взели пряко участие 11 експерти, в това число един сценарист, един режисьор, двама видеооператори, един фотограф, един пилот на дистанционно управляема летателна система, един оператор на „летящата“ камера, двама диктори, един композитор тонрежисьор, както и един монтажист.

Клипът е изработен по предварително съгласуван сценарий и снимачен план, като всички необходими кадри са заснети в рамките на 12 дни, а общата работа по клипа е продължила почти 40 дни.

Въздушните кадри са реализирани от „УФО пауър“ – същия екип и техническо оборудване, с което са заснети и въздушните кадри на холивудски продукции в България като „Непобедимите 3“, „Снайпер 5“ и други.

Основната част от наземните кадри са дело на Николай Василиев. Озвучаването на български е изпълнено от професионален актьор – Любомир Кънев. Музиката е специално композирана за целта от Пламен Мирчев – Мирона.

"Това е само началото на новата нестандартна, атрактивна и агресивна политика, която стартираме в областта на туризма", увери кмет на Русе Пламен Стоилов, цитиран от dunavmost.bg.

Той не пропусна да добави, че в тази връзка през март се очаква откриването на обновения музей на Баба Тонка.

Работи се по подобряването и на инфраструктурата, като преди края на годината трябва да приключи облагородяването на "Александровска" и площад "Батенберг", разширяването на бул. "Тутракан", решаването на проблема с "тапата" на изхода за Силистра до Дунав мост, както и проектирането на естакада там.

Работният дебют на видеоклипа ще бъде показан на Международното туристическо изложение ITB в Берлин.

В тази връзка министър Ангелкова спомена, че България планира активна рекламна кампания с излъчването на специални клипове по Eurosport, Euronews, Discovery Channel и National Geographic. Стойността на този проект е около 6 млн. лв., както финансирането е по ОП "Регионално развитие 2007 - 2013".



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе