Цветелина Карамфилова единствена от България реши задача от американско научно списание



Деветокласничката от СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали Цветелина Карамфилова реши задача от американското списание School Science and Mathematics. В новия брой на специализираното издание единствено тя от България е в списъка на правилна решилите задача номер 5325. Другите читатели, изпратили верни решения, са учители, студенти и ученици от САЩ, Румъния, Испания, Хонг Конг и Испания.
School Science and Mathematics е международно списание, насочено главно към учители. Издава се в осем броя годишно от Централната асоциация на учителите по науки и математика в САЩ. Асоциацията и нейното издание започват своето съществуване през 1901 година. Към задачите на това списание Цветелина е насочена от нейния учител по математика Вълчо Милчев.
След малко повече от месец за Цветелина предстои важно изпитание. Тя се готви да участва в ученическата секция на Пролетната конференция на Съюза на математиците в България. Форумът е насрочен за първите дни на април в СОК „Камчия” на брега на Черно море.



Източник: Нов живот





Коментари

горе