Иван Абаджиев с отличие за принос в развитието на българския спорт



Почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за изключителен принос към развитието и успехите на българския спорт получи именитият треньор по вдигане на тежести Иван Абаджиев, съобщиха от спортното министерство.

Наградата бе връчена от заместник-министър Калин Каменов, който бе официален гост на церемонията „Знакова личност на район Младост”, организирана от община Младост по повод 83-ия рожден ден на треньор №1 на България за ХХ век.

„За мен е чест от името на министър Кралев да връча на Иван Абаджиев това отличие за всичко, което е направил за българските щанги. За стотиците шампионски титли и медали, които нашите спортисти извоюваха за България под негово ръководство. Пожелавам му да е здрав, за да продължава да помага и дано в близко бъдеще отново да се радва на успехи на наши щангисти”, заяви в приветствието си заместник-министър Калин Каменов.

Домакин на събитието бе Държавното спортно училище „Ген. Владимир Стойчев”, а сред гостите се открояваха олимпийски и световни шампиони и медалисти като Борислав Гидиков, председателя на БФ по щанги Неделчо Колев, Нено Терзийски, Иван Иванов и др.



Източник: 24 часа





Коментари

горе