Спортното министерство награди алпиниста Боян Петров с парична премия 6000 лв.



Министерството на младежта и спорта награди алпиниста Боян Петров с 6000 лв. за постижението му от 2014 година, когато той стана първият българин, изкачил три 8-хилядни върха в рамките на 100 дни - К2, Кангчендзьонга и Броуд Пик. Това стана ясно по време на среща на Петров с министър Красен Кралев.

„Изненадах се от поканата ви и от вашето решение да ме наградите, защото алпинизмът обикновено остава малко настрани в сравнение с останалите спортове", обърна се към министъра Боян Петров.

„Когато има резултат, той трябва да бъде поощрен. Алпинизмът е пример за воля, характер и битка. До ден днешен си спомням как денонощно следяхме изкачването на Христо Проданов на Еверест. Постижението ви от миналата година е изключително сериозно и аз го оценявам", заяви от своя страна Красен Кралев.

Боян Петров запозна министъра с плановете си през тази година да изкачи последните два 8-хилядни върха, които не са покорявани от българин - хималайските Манаслу и Шиша Пангма. Красен Кралев се ангажира ММС да подпомогне финансово това начинание.



Източник: КРОСС





Коментари

горе